The small shoemaker

Een schoenmaker wordt geconfronteerd met een groot-verkoper die zijn winkel probeert over te nemen.
(Laat de leerlingen in deze film vooral letten op de details. Mijn leerlingen vonden de beweginkjes van de schoenen erg leuk; vooral toen twee kleintjes slapend tegen een grotere aankropen. Maar zo zag ook iemand de klantenteller op 666 staan en kon uitleggen dat dit ‘getal van de duivel’ stond voor de kwaadaardigheid van de inhalige verkoper. Scherp hoor!)

Heerlijke film om af en toe stil te zetten en de leerlingen te laten voorspellen hoe het verder gaat. Mag best verkeerd zijn. (Let op dat na een stukje aftiteling de film nog even verder gaat.)
Ook een fijne film om naar details te kijken. (Zoals bijvoorbeeld: De kleine schoenmaker als basketballer op het logo van de sportschoen. En later de inhalige verkoper in eenzelfde logo.)

In een tijdloze straat van Parijs staat een schoenmakerswinkel. De eigenaar zorgt voor de schoenen met passie en vaardigheid. Ze komen in zijn handen tot leven komen en beginnen te bewegen. Maar zijn dagelijks leven als schoenverkoper staat op het punt te worden verstoord. Een groot-verkoper arriveert.

We hebben gesproken over kleine familiewinkeltjes tegenover grote supermarktketens. Maar het ging er al snel over dat je moest vechten voor iets dat je echt wilde. En het niet na de eerste keer al opgeven.

Bezoekers: 322 totaal,  1 vandaag