Partly Cloudy – Plaatselijk bewolkt

Een film over vriendschap. Wat kun je allemaal van een vriend verdragen?

De leerlingen in de groep kregen de opdracht om achteraf de film kort samen te vatten.
Daarna zoeken we één woord waar de film over gaat. Eerst kwam jaloezie, toen vriendschap.
De kinderen moesten benoemen waar ze die twee aspecten hadden gezien. Wie was er precies jaloers en wanneer? Waar zag je de vriendschap?
Daarna richt het gesprek zich op de kinderen zelf: Heb jij ook zo’n goede vriend waarvoor je dingen doet die je liever niet doet? Wat doe jij zoal voor je vriend? Waarom doe je dat?
Er kwamen mooie gesprekken uit en voor enkelen kreeg het woord ‘vriend’ een diepere betekenis.

Liefhebbers van animatiefilms kijken graag naar werk van de Pixar Studios. Die films scoren bijzonder hoog wat originaliteit en visueel vernuft betreft. Vooral de ‘shorts’ zijn vaak verrassend geslaagd. ‘Partly Cloudy’ is de short die samen gelanceerd werd met de film ‘Up’ (2009).

‘Partly Cloudy’ vertelt dat baby’tjes worden rondgebracht door ijverige ooievaars; zowel in de dieren- als in de mensenwereld. En die baby’tjes worden gemaakt door de wolken. Gus is één van die wolken, maar hij maakt alleen gevaarlijke baby’s. Kleine alligators bijvoorbeeld, of driftige steenbokjes. Want ook die dieren krijgen baby’s. Ooievaar Peck is daar echter niet zo blij mee, want die raakt nogal eens geblesseerd door toedoen van deze niet zo snoezige diertjes. De vriendschap tussen Gus en Peck wordt door die situatie danig op de proef gesteld.

Het maken van dit filmpje kostte anderhalf jaar. Er mesten bijzondere technieken gebruikt worden om de wolken een wollige textuur te geven en tegelijk deels doorzichtig (mistig).
De figuurtjes zijn nogal karikaturaal. Er wordt prachtig gewerkt met pastelkleurige achtergronden en gebruik gemaakt van licht en schaduwen.

Er zitten weer drie niveaus in: prachtige en ingenieuze animaties, veel hilarische fragmenten en de achterliggende thema’s (vriendschap, (mis-) communicatie en jaloezie). 

Bezoekers: 66 totaal,  1 vandaag

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites