Registratie (Filmleraar)

André Broens (leerkracht op basisschool Laetare in Lelystad) is Filmleraar van het jaar uit regio Midden. Dit artikel beschrijft één van de manieren waarop André film inzet.

Dat kinderen een activiteit op video kunnen vastleggen, zie je hier. Maar soms is het ook gewoon leuk voor jou als leerkracht om een filmpje te maken. Een mooie manier om ouders, de buurt, de gemeente en andere scholen een beeld te geven van jouw school. En het is tegelijk een mooi aandenken.

Hieronder staat een filmpje dat André maakte in 2010. Het is een verslag van het jaarlijkse schoolfeest. Dat feest begint in de kerk. Het eindlied dat daar wordt gezongen is de achtergrondmuziek voor de hele clip. In de clip zie je dan de kinderkermis op school.

Hieronder volgt een redelijk willekeurige selectie van andere registraties van de afgelopen jaren door André.

De onthulling van de “Hurkende Man” (Exposure 1)
Opening Stadsmuseum Lelystad
Energie bewust – Proefjes
De Krokodillenbende, Verzorgingstehuis De Uiterton en Manon Thomas

Over Filmleraar van het Jaar 2021

De Filmleraar van het Jaar geeft film een eigen plek binnen het onderwijs. Met deze verkiezing wordt meer aandacht gevraagd voor filmeducatie. Op 5 juli 2021 zijn de zes regionale winnaars (uit zowel basis- als voortgezet onderwijs) bekend. Tijdens de Nationale Onderwijsweek en het Nederlands Film Festival maakt, op 5 oktober (de Dag van de Leraar), de vakjury bekend welke drie van deze zes regionale winnaars doorgaan naar de finale. Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op 24 november bekendgemaakt, tijdens een feestelijk verkiezingsevent op het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

Uit het Juryrapport: “André is een filmleraar pur sang. Hij doet werkelijk alles met film. Hij gebruikt film ter vermaak, film om te inspireren, film ter ondersteuning van de vakinhoud, gebruikt film als verbindend middel, film om daarmee samenwerken te stimuleren. André heeft een duidelijk doel voor ogen: hij wil leerlingen filmvaardig maken zodat zij zelf leren zich uit te drukken middels film. Het is daarbij zeer bijzonder dat deze filmleraar in het basisonderwijs werkt. Dit kom je niet veel tegen.

Bezoekers: 248 totaal,  1 vandaag

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites