Straatmuziekfestival Lelystad

Zaterdag 13 juni 2015 is het zover: voor het vijfde jaar op rij (jubileumfeestje!) vindt dan Straatmuziekfeest Lelystad plaats, misschien wel het grootste akoestische straatmuziekfestival van Flevoland. Kenmerkend aan dit festival is dat de artiesten ‘gewoon’ op straat optreden. Geen grote podia, luide versterkers en flitsende lichten maar eerlijke akoestische optredens bij de terrasjes en het winkelend publiek in het Stadshart. De 22 deelnemende muzikale acts geven elk 4 optredens van 30 minuten. Daarbij rouleren ze over negen speellocaties.

Er is een zeer gevarieerd programma met o.a. folk, klezmer- en balkanmuziek, troubadours, Americana, blues, skiffle, akoestische rock en wilde polkapunk, protestzangers, country en folk, jazzy popmuziek, singer-songwriters, duo’s met gitaar die tweestemming de mooiste popliedjes zingen en gevoelige klassieke muziek.
Het festival is een initiatief van Sem van Blerk en straatmuziekfeest.nl, en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad, De Promesse, De Kroonpassage, De Waagpassage en Centrum voor Kunst en Cultuur De Kubus Lelystad.

Loading