Satanklaas, je kent hem wel

In het afgelopen jaar heeft Noord Geldersch Metaal in het diepste geheim een Sinterklaas single opgenomen in samenwerking met Henk WestbroekGoddess Of Desire, Satanklaas, Corpse Paint Pieten (Abbathtoir & Dani Bierfilth), WingsOfDeath studio van Evilpete en André Broens voor regie, camera en montage van de clip.

De basis van de single is het door Henk Westbroek geschreven nummer “Sinterklaas, wie kent hem niet”, wat na diverse bewerkingen nu door het leven gaat als “Satanklaas, je kent hem wel”.

Nadat Aaltjesrock in 2006 het Satanklaas-festival deed, werd er in 2008 pas gewerkt aan de tekst voor dit nummer. Toen Henk Westbroek dit las, gleed hij naar eigen zeggen van de stoel van het lachen. Die grap werd dus goed begrepen. Daarna deed hij de belofte ook wel een gedeelte van het nummer te willen inzingen als het werd opgenomen. Zogezegd zo gedaan.

Het was al vrij snel duidelijk dat er maar één band was die dit nummer echt goed zou kunnen vertolken en dat is natuurlijk Goddess Of Desire. In samenwerking met Cape Fear & The Bastard werd het nummer herschreven en de tekst verbeterd.

In het voorjaar van 2009 kwamen zij naar Hardrockwijk om het nummer in te spelen in de WingsOfDeath-studio van Evilpete. In de maand Juli kwam Henk Westbroek naar de studio om ook zijn deel te vereeuwigen. Als laatste deed ook Satanklaas nog een duit in het zakje. André Broens was bij al deze momenten aanwezig om materiaal voor de clip te verzamelen.

In de maanden september/oktober heeft hij druk gewerkt aan de videoclip. Er kwam alvast een TEASER op internet. De première van de single en de gehele videoclip heeft plaats gevonden op het Aaltjesrock-festival op 31 oktober 2009 in Estrado in Hardrockwijk. Vanaf dat moment was de clip ook op internet te aanschouwen.

Fijn dat we samen aan deze ludieke grap hebben mogen werken. Dit project was fantastisch om te doen en wat ons betreft absoluut een succes.

De clip komt op de YouTube-site van André en van het NoordGelderschMetaal te staan. De clip heeft  in ruim een maand zeker 110.000 hits gehad.

Het regionale TV-programma “Clip & Klaar” wilde graag een programma rond clip en een  interview met Satanklaas. Ook die opnames zijn door André gemaakt.

Er komen meerdere interviews, zoals V-radio en Rick op 3FM in de ochtendspits.

 501 total views,  2 views today

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites