Intervisie

We hebben als Kunstenaars Flevoland projecten die openbaar zijn. Daarnaast vinden er ook projecten plaats die intern zijn. Intervisie is daarvan een voorbeeld. Kunstenaars komen bij elkaar op atelierbezoek en praten over het werk en geven feedback.
Vandaag een voorbeeld van zo’n intervisiegroep: André Broens en Floor Schothorst gingen op atelierbezoek bij Marijke Bolt. André schreef na afloop het verslag.

Afgelopen week was het dan zover: de eerste ontmoeting van ons intervisie-clubje.
Even had ik moeite om de afgesproken plek te vinden; mijn Tomtom en de bestrating waren het niet overal over eens. Maar uiteindelijk kwam ik, nagenoeg tegelijk met Floor Schothorst, aan bij het prachtige atelier van Marijke Bolt. Hoewel het frisjes was in het atelier, werden we warm ontvangen door Marijke en eveneens door haar prachtige beelden. Marijke vertelde dat we, vanwege ‘Route 47’, in een opgeruimd atelier kwamen. Het was zo mooi, dat het een beetje midden tussen een galerie en een werkplaats zat. We keken onze ogen uit en Marijke had bij haar grote stenen en houten beelden de meest prachtige verhalen. Mijn oog viel op enkele andere werken (zie foto’s), waarmee duidelijk werd dat Marijke enorm veelzijdig is.

Na een kort voorstelrondje, gingen we in de heerlijk verwarmde keuken van het atelier en onder het genot van koffie, thee en pepernoten, verder met het gesprek.

Bij de intervisie is het de bedoeling dat wij als bezoekende kunstenaars reageren op het werk van Marijke. Daarbij kan Marijke dan ook een probleem of uitdaging neerleggen, waarop we zoveel mogelijk met wedervragen reageren, in de hoop naar een mogelijke oplossing toe te kunnen werken. Het ging over klanten, galeries, internet en nog veel meer. We werden geïnspireerd door elkaar en er kwamen een paar mooie tips voorbij.

We hadden twee uur voor deze intervisie uitgetrokken en het was voorbij voor we er erg in hadden. Het was een toffe avond met interessante uitwisselingen. We hebben het volgende intervisie-bezoek gelijk vastgelegd voor over twee weken.

Loading