Filmleraar bij Cinekid (Internationaal)

Tijdens het Cinekid Festival (13 – 31 oktober 2021) was er weer heel veel te beleven; zowel live in het land als op internet en op tv.
Eén specifiek deel hiervan was “Cinekid for Professionals” (19 – 22 oktober). Een onderdeel hiervan was het “Industrieforum”. Dit is een driedaags online en internationaal evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in kindermedia. Tijdens het Industry Forum van Cinekid delen professionals uit de kindermediawereld van over de hele wereld hun ideeën en tips & tricks. Tijdens een reeks afwisselende sessies, van paneldiscussies tot keynotes en case studies, gaan de sprekers in op de ontwikkeling van hun projecten, hoe valkuilen werden vermeden en hoe de juiste wegen werden bewandeld. Met verschillende achtergronden bieden deze experts hun eigen kijk op en ervaringen met kindermedia – van creatie tot distributie, van slow media tot transmedia. Gasten worden uitgenodigd om de dialoog aan te gaan en exclusieve inzichten te krijgen in deze supercreatieve geesten en hun werkwijzen.

Op vrijdag (22 okt.) staat (in Pakhuis de Zwijger) onderwijs in de schijnwerpers en dan met name de Filmleraar van het Jaar. De afgelopen jaren is er door heel Nederland een netwerk van regionale Film Education Hubs ontstaan, die onderwijsinstellingen, scholen en de filmindustrie met elkaar verbindt. Het landelijke Netwerk Filmeducatie (bij monde van Margreet Cornelius) vertelt over hun ervaringen tot nu toe. Twee docenten (Sanne Assink, Filmleraar van het Jaar van Oost en André Broens, Filmleraar van het Jaar van Midden) komen samen om hun lessen uit de klas te delen. Dit alles enthousiast gepresenteerd door Jennifer Muntslag.

Medespreker en filmleraar, Sanne Assink, vroeg André om dit hele gebeuren samen met haar in een tiktokje te vertalen. André’s eerste optreden in een tiktok-filmpje!

Het was een geweldige dag om te netwerken op het gebied dat je interesse heeft. André heeft o.a. gesproken met de directeur van de filmacademie, Bart Römer en kreeg zelfs een aanbod om enkele maanden op de Griekse eilanden aan heel kleine groepjes filmeducatie te komen geven. Dit alles zal nog wel een staartje krijgen.

Loading