A fox and a mouse

2015

Vooraf vertelde ik de leerlingen dat ik ze achteraf zou vragen op welke film (die we pas gezien hebben) deze film lijkt. En dan gaat het niet om de personages of de omgeving, maar om de boodschap. (Het gaat hier namelijk om vriendschap. En dat hebben we ook gezien bij de film ‘Partly Cloudy’.)

Verder hebben we gepraat over het realisme van de animatie. Waaraan zie je dat het allemaal zo ‘echt’ lijkt?

In een wild en besneeuwd landschap worstelt een eenzame hongerige vos om te overleven. Uitgehongerd en nog steeds ongelukkig, ziet de opgewekte en rusteloze vos plotseling een stille maar smakelijke muis, en zonder vertraging begint een waanzinnige achtervolging. Dan komen de uilen en het ijs. Wie is de jager en wie de gejaagde?

Heel realistische animatie met werkelijk prachtige, onberispelijk gemaakte tekeningen. Het is dramatisch, zoet en delicaat; absoluut niet aannemelijk als verhaal. Maar zo mooi.

Het is een mooie lofrede voor vriendschap; het is bijna magisch. En het is zo goed gemaakt dat je de lucht, de sneeuw en het water bijna kunt voelen. 
Het detail in de vacht van zowel de muis als de vos is ongelooflijk, je kunt individuele strengen vacht zien. Wanneer de vos onder water is, de muis beschermt en aan het eind bij het wegrennen van de muis, is de complexiteit van zijn vacht te zien. Onder water beweegt de vacht en reageert hij op de bewegingen van de vos en hoe je de wind door de vacht van de vos kunt zien blazen. Het is verbazingwekkend hoeveel detail er is gecreëerd en de tijd die nodig is om deze realistische effecten te creëren is verbijsterend.

Bezoekers: 76 totaal,  1 vandaag

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites