Muurschildering

Toen André in de binnenstad van Lelystad een piano stond te beschilderen, werd hij aangesproken. Hij kreeg de vraag of hij een tuinmuur wilde beschilderen. Hij nam de uitdaging aan.
Een paar dagen later kwam hij naar de muur kijken en spraken ze over de schildering. Het werd iets met vissen en onderwater.
Na de eerste schetsen, wat grote uitgewerkte voorbeelden en wat kleine aanpassingen, werden ze het eens.

Weer een paar dagen later (het was een zondag aan het eind van augustus) begon André aan de klus. Vooral het weer viel erg tegen. Het regende en miezerde de hele dag. Er was een hoge luchtvochtigheid, dus de verf droogde absoluut niet. Er moest ook volop gewerkt worden met föhns, om de verf droog te krijgen. De vaste volgorde van het opbouwen van een schildering was daardoor geen optie. Dat was al met al best een uitdaging.

André moest dus terug komen om het werk af te maken. Drie dagen later (op woensdag) ging hij verder. Het was droog weer, maar niet warmer dan 17 graden. Toch droogde de verf goed en ging het werk voorspoeding. Het eindresultaat zie je hier boven. Foto’s van het proces zie je hier onder. Veel foto’s zijn door de klant gemaakt, maar ook een paar door André zelf.

Loading