Amateurkunstprijs Lelystad

Lelystad – Op zaterdagavond 11 februari 2012 is in de Kubus de Lelystadse amateurkunstprijs uitgereikt. Een vakjury onder leiding van Adriaan van der Ploeg (ECL) heeft een keus gemaakt uit de zestien deelnemende groepen met een eigen voorstelling en tien deelnemers van het Open Podium.

De jury heeft op basis van de bijgewoonde presentaties reeds de winnaar van de Amateurkunstprijs Lelystad 2011 aangewezen. Deze wordt bekend gemaakt op een feestelijke avond op zaterdag 11 februari in De Kubus.

Bij de ‘Short Performance Award’ is verdiend gewonnen door het DD Dance Demo team. Zij ontvingen een prijs van 250 euro en lieten op het Open Podium van 13 november al de volgende deelnemers achter zich: Dansformatie Dus Dat, Dans Dimensie, Dansschool Simshi, korte speelfilms ‘De reis van je leven’ van Flevo Lacus, ‘Klein geluk’ van Honza Hak, Lies van Keulen en het koor Po’kai Tongo.

Er deden nogal wat amateurgroepen mee dit jaar. Circle of Music, Zangkoor Stuurlui, Theaterproductiegroep van de Kubus, Jongerentheatergroep van De Kubus, JTL, Popkoor Expression, Vertelkring Lelystad, Dweilorkest de Valkenier, ZINspelers en de Newlandsingers waren niet door na de finale van afgelopen zaterdag.

Musicalgroep van de Kubus, Het Harmonieorkest Lelystad, Christelijk Oratorium Vereniging Stella Maris en Balletschool Reflex moesten zien hoe het KamerKoor Lelystad met de prijs van 500 euro ging strijken.

Wethouder Jop Fackeldey sprak tijdens zijn prijsuitreiking over de toekomst van de amateurkunst. Hij keek even naar 2040. Het aangehaalde onderzoek wist dat de deelname met 5% zou stijgen, maar crossover multimediaal zal de komende jaren veel belangrijker worden. Volgens hem paste het dan ook helemaal in die lijn dat de aanmoedigingsprijs ging naar André Broens met zijn verfilming van KISS on the rocks met Detroit Rock City.

De amateurkunstprijs Lelystad is een tweejaarlijks uit te reiken prijs, die is ingesteld dankzij gemeentelijke subsidie om de amateurkunst in Lelystad te stimuleren en bevorderen.

Het bericht was al snel te lezen op de site van KISS on the Rocks (.com)

Loading