Omnia – Dutch Club Tour

Begin 2012 start Omnia een tour langs de Nederlandse clubs, te beginnen bij Bibelot in Dordrecht en gelijk gevolgd door Underground in Lelystad en Tivoli (de Helling) in Utrecht.
Na een periode met flink wat wisselingen in de band (de gemiddelde leeftijd is flink gedaald), barst de band weer van energie.
Er werden songs gespeeld van diverse albums; van de laatste cd, maar ook eerder werk. Lekker divers.
Als band leken ze mij beter en verder gegroeid dan een half jaar geleden tijdens CastleFest. Prima ontwikkeling dus.
De band speelde vonkelend en enthousiast. De energie en het genot spatte van het toneel. Heerlijk.
De nieuwe mucisi spelen perfect op hun eigen manier de Omnia-nummers. Je ziet dat ze er allemaal hun persoonlijkheid in leggen.
Steve vindt het heerlijk om centraal te staan en de nummers aan elkaar te praten. Hij laat graag zijn mening horen over “our rotten world”. En of dat nou gespeeld is of serieus gemeend (en ik denk toch dat laatste), het past prima in een Omnia-show.
Jenny is en blijft volgens mij de centrale kracht achter het geheel. Niet alleen op het podium, met de enorme rust die ze uitstraalt, maar ook muzikaal is ze de leading spil.
De sfeer in de zaal was geweldig. Doordat de setting veel intiemer is dan bij een groot festival, voelde iedereen dat er meer contact was tussen publiek en artiest. Ook achteraf was het een stuk intiemer.
Ik vond het een geweldige ervaring om hier bij te mogen zijn.

Gelukkig worden de clips gewaardeerd. Niet alleen door kijkers, maar ook de performers zijn enthousiast.

Bezoekers: 3,260 totaal,  2 vandaag