Summer Darkness 2011

Het laatste weekend van juli 2011 veranderde de Utrechtse binnenstad in een duister sprookje ter gelegenheid van Summer Darkness, het grootste dark underground lifestyle event van Nederland. Muziek, decadentie, zwarte romantiek, de zelfkant van de geest, modeshows en films. Hier volgen een aantal sfeeropnames. Soms feeëriek, soms schimmig, donker of ravissant.

Fashion shows

Cesair & Omdulö

De keltische band Cesair trad op omdat ze de Pagan Stage Contest gewonnen hadden.
Omdulö is een experimentele folkband uit Duitsland. De muziek is een combinatie van folk en literatuur. Ze traden al op op menig gothic of midiaval feest,

Bacio di Tosca

De gothic mezzo sopraan Dörthe Flemming is als Bacio Di Tosca een ijzig koude verschijning met evenveel linken naar de klassieke romantiek als naar de Duitse electro. Haar klassiek getrainde stem is overweldigend en ze trek alle “darkness” uit eeuwen oude invloeden. Speciaal voor Summer Darkness gevaarlijk sexy danseressen voor de achtergrond. Ze zingt nieuwe songs naast klassieke composities met teksten van haar favoriete dichters: Friedrich Hölderlin, Heinrich Heine, Herman Hesse en Nikolaus Lenau. Oud en nieuw uniek bijeen op het Domplein.

Niet alleen bezoekers, fans en de artiesten zelf waren tevreden over de filmpjes. Ook de organisatie van Summer Darkness heeft er drie van mij op hun site geplaatst.

Loading