Culturele Roadtrip

Woensdag 20 maart hebben icc’ers, kunstvakdocenten en culturele aanbieders vanuit heel Flevoland samen een inspirerende roadtrip mogen beleven. Het doel van deze roadtrip was om samen te werken aan doelen omzetten in een actieplan, geïnspireerd door het culturele landschap in Flevoland.

De roadtrip begon met stralend weer en gelijkgestemde deelnemers, waar icc’ers, kunstvakdocenten en aanbieders vanuit heel Flevoland samen in de bus stapten om de culturele omgeving nader te ontdekken. De eerste stop vond plaats bij het LandArt kunstwerk Exposure, waar de deelnemers door Maike Peters van Museum M. de nieuwe app van LandArt hebben getest. De app is ingericht om het landschapskunstwerk te ervaren met al je zintuigen.

Vervolgens vertrok de bus vol deelnemers naar Museum Schokland. Daar kreeg iedereen het inspirerende verhaal te horen van Jannetje Rieff. Janny Rieff kroop, in originele klederdracht, in de rol van haar grootmoeder. Al zingend en prachtig vertellend nam ze iedereen mee naar de tijd de Schokkers nog op het eiland in de Zuiderzee woonden. Ze vertelde onder andere over alle ontberingen waar de bewoners toentertijd mee te maken kregen.

Na de volgende tussenstop in het Waterloopbos zijn de ICC’ers (nadat iedereen genoten had van een heerlijke lunch) aan de slag gegaan met onderdelen uit hun cultuurbeleidsplan. Hoe zet je een doel voor over 4 jaar om in een concreet actieplan? En wat zijn de beste manieren om je team hierin mee te nemen? Deze vragen en meer werden uitgebreid behandeld tijdens de denksessie.

Na afloop van de sessie heeft iedereen gezamenlijk genoten van de zon en hebben zij het LandArt kunstwerk Deltawerken met alle zintuigen ervaren. De verschillende zintuigen werden geprikkeld door onder andere muziek met en/of over het kunstwerk te maken, het aan te raken, er een gedicht over te schrijven, er over te zingen en nog veel meer. Dit zijn allemaal activiteiten die de leerlingen ook mogen ervaren wanneer ze de LandArt kunstwerken in de provincie ontdekken.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel in De Kubus. Al met wordt de dag door alle aanwezigen als zeer geslaagd en inspirerend ervaren. Deze Culturele Roadtrip is een samenwerking tussen Collage Almere en FleCk.

Tekst is van FleCk.

Loading