De veelzijdigheid

‘De veelzijdigheid’ is een wekelijkse nieuwsbrief van de leden van Kunstenaars Flevoland.
In nummer 41 (december 2022) schreef André een artikel over het kunstwerk dat hij met leerlingen van Laetare maakte voor De Uiterton.

André Broens – Kinderen planten kunst

De kinderen van basisschool Laetare gingen elk jaar meerdere malen naar woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad, om samen met de bewoners iets te doen. Maar toen corona kwam, lieten de maatregelen dat niet meer toe. Daarom maakten de bovenbouwers (groep 6, 7 en 8) samen met mij een mooi beeld voor de bewoners. Dat staat nu trots in de tuin van de Uiterton.

Ik ben naast meester ook kunstenaar. Samen met de kinderen bedacht ik het beeld. Het laat de wandeling zien van een kind met een bewoner van De Uiterton in een rolstoel. Want dat is één van de gezellige dingen die de ouderen en de kinderen in die tijd moesten missen. Evenals het zingen van liedjes, het spelen van spelletjes, het maken van een knutsel en het rondbrengen van paas- en kerstpakketten. Met het beeld laten de kinderen aan de bewoners zien, dat ze aan hen denken.

Het natuurlijk materiaal dat de kinderen voor het beeld hebben gebruikt, hebben we vooraf verzameld in het Hollands Hout. Geholpen door boswachters van Staatsbosbeheer keerden we met een aanhanger vol hout terug naar school.
In kleine groepjes werd er op school aan het beeld gewerkt. De overige kinderen beschilderden steentjes en plantenpotten om rondom het beeld uit te stallen. Er werden ook mooie gedichtenposters gemaakt, die tijdens de opening werden voorgelezen.
Het project werd mogelijk gemaakt door de Riki-stichting, die er ook altijd voor zorgt dat Laetare de paas- en kerstpakketten kan uitdelen in De Uiterton.

WANDELEN
W
at jammer wat jammer
Allemaal door dat virus
Nooit meer samen wandelen
Doordat corona hier is
Elke week denk ik aan u
Lekker babbelen over toen
Een kopje thee, een koekje
Natuurlijk wil ik dat weer doen

Loading