Jacques Tange(2)

Animatie van 13 bij 90 meter

Onlangs is de animatie “Menage a trois” van Jacques Tange & André Broens ruim een maand dagelijks herhaaldelijk vertoond op de grote LED-façade Vidiwall boven Ahoy (Rotterdam). De Vidiwall is ongeveer 13 bij 90 meter en wordt gezien als het gezicht van de stad.

Het eerste filmpje laat drie dames zien die paardrijden in een bewolkte en heuvelachtig landschap. André vindt het nog best lastig om een schilderij om te bouwen naar een animate. “Je moet delen laten bewegen die er niet zijn. Zo heeft Jacques achter de personen geen achtergrond geschilderd, maar die achtergrond moet er wel zijn. Dus je moet proberen zoveel mogelijk de stijl van Jacques proberen neer te zetten.”

Voor de nieuwe animatie heeft André het doek “Escalator to Heaven” helemaal ontleed in allemaal losse onderdelen. Daarna heeft hij een plattere en bredere compositie gemaakt, die voor de Vidiwall beter geschikt is. Hij heeft gespeeld met de verschillende elementen en de intensie van de schilder in de animatie weten te versterken.

De animatie is te zien vanaf 12 maart 2012.

Loading