LelystART 2010


Underground presenteert op vrijdag 17 september 2010 een drietal landelijk bekende topacts op het hoofdpodium van het Artifest-terrein van LelystART: Bertolf, Go Back ToThe Zoo en C-Mon & Kypski.
Het Lelystadse supertalent en winnares van Kunstbende, Valentina Elèni, 2009 opent de gratis toegankelijke avond.

Schrijver, columnist en Tv-presentator Joost Zwagerman opent vooraf officieel het culturele seizoen 2010-2011.

Bertolf maakt mooie gitaarliedjes met invloeden van de Beatles, Radiohead en Jeff Buckley. De Zwolse singer/songwriter begon zijn muzikale loopbaan ooit in de band van Ilse de Lange, maar koos in 2008 voor een solocarrière. Zijn debuutalbum, ‘For Life’, leverde in 2009 hits als ‘Mr. Light’ en ‘Another Day’ op. Verder trad hij op bij allerlei televisieprogramma’s en festivals, waaronder: Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door en Lowlands. In april 2010 bracht Bertolf zijn nieuwe album ‘Snakes & Ladders’ uit. Naar aanleiding van deze plaat mocht hij onlangs de prestigieuze aanmoedigingsprijs Zilveren Harp in ontvangst nemen. Verder scoort hij momenteel met zijn nieuwe single ‘Two In A Million’.

De catchy, uptempo indierock van Go Back To The Zoo staat altijd garant voor een feestje. Deze zomer is het Nijmeegs/Amsterdamse viertal dan ook op vele festivals, waaronder Lowlands, te vinden. In 2008 nam de band zijn eerste EP op, onder leiding van Torre Florim van De Staat. De single ‘Electric’ werd begin 2010 een groot succes en 3FM verkoos het nummer in januari tot MEGAHIT. De twee geplande shows in Paradiso zijn vier maanden van tevoren al uitverkocht, dus dat zegt wel iets over de populariteit van de band. Momenteel werkt Go Back To The Zoo aan zijn debuutalbum, dat dit najaar moet verschijnen.

C-Mon & Kypski bewijzen zich op hun in 2009 verschenen vierde album wederom als muzikale geniën. De band mengt moeiteloos de meest uiteenlopende muzikale genres, van dub step tot flamenco, tot een supercatchy en extreem dansbaar geheel. De afgelopen drie jaar tourde het viertal door Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. In Nederland waren er memorabele optredens op onder andere Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz. Toonaangevend muziektijdschrift OOR omschreef de band als ‘spannend en origineel, er is niets catchier dan C-Mon & Kypski’. Het Amerikaanse muziekblad Esquire Magazine noemde hen ‘the hot shit in Europe right now’. De live shows van C-Mon & Kypski zijn een waar muzikaal en visueel spektakel. Kom het zelf zien op LelystART!

 73 total views,  1 views today

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites