Kinderen planten kunst

Tekst van Egbert Voerman, FlevoPost.

De kinderen van basisschool Laetare komen al jaren regelmatig over de vloer bij de bewoners van woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad. Door de coronamaatregelen kan dat niet meer. Daarom maakten de kinderen een mooi beeld voor de bewoners. En dat werd woensdag onthuld in de tuin van De Uiterton.

Meester André Broens, die ook kunstenaar is, bedacht het beeld. ‘Het laat de wandeling zien van een kind met een bewoner van De Uiterton in een rolstoel’, legt hij uit. Want dat is één van de gezellige dingen die de ouderen en de kinderen nu al zo lang moeten missen. En dat geldt ook voor de paaspakketten, de liedjes en de spelletjes. Broens: ‘Met het beeld willen we de bewoners laten zien dat wij aan ze denken’.

Hout in bos verzameld

Het beeld is gemaakt van natuurlijk materiaal dat de kinderen van de bovenbouw op 25 maart hebben verzameld in het Hollandse Hout. In ruil voor het hout hielpen ze de boswachters van Staatsbosbeheer met het uitzetten van een nieuwe wandelroute. Met een aanhanger vol met hout keerden ze terug naar school.

Insektenhotel van resthout

Samen met de leerkrachten van de bovenbouw maakten de kinderen op school het beeld, waarbij ze gebruik maakten van veel materialen en technieken. Van het hout dat is overgebleven wordt voor de kleuters een insektenhotel gemaakt in de vorm van een mannetje.

De onthulling in de tuin van De Uiterton vond afgelopen woensdag plaats in het bijzijn van activiteitenbegeleider Inge Szerkowski van Woonzorg Flevoland. Meester André en de kinderen van groep 7 brachten niet alleen het fraaie beeld mee, omringd door vrolijke planten en gekleurde steentjes, maar ook een poster met door kinderen geschreven gedichten. Eén gedicht komt op een bordje bij het kunstwerk.

Extra feestelijk

De onthulling van het beeld was extra feestelijk, omdat De Uiterton woensdag zijn 35-jarig bestaan vierde.
Het project werd mogelijk gemaakt door de Riki-stichting, die er ook altijd voor zorgt dat Laetare de paas- en kerstpakketten kan uitdelen in De Uiterton.

Lees meer …

Loading