Baroeg Open Air 2012

De vijfde editie van Baroeg Open Air (BOA) vindt plaats op zaterdag 22 september 2012, opnieuw in het Rotterdamse Zuiderpark bij Ahoy. De toegang is zoals altijd gratis. Samen met Jolanda heeft André niet alleen gefilmd en gefotografeerd vanuit de zaal, vanaf de pitplek, maar ook vanuit de coulissen en backstage.

Main stage

Unleased

De Zweedse death metal band Unleashed bestaat al sinds 1989 en wordt vaak in een adem genoemd met land-, stijl- en generatiegenoten als Dismember, Entombed, Grave en Hypocrisy. Met het onlangs uitgebrachte elfde album ‘Odalheim’ bewijzen deze heren dat ze nog altijd aan het front staan en BOA heeft de enige Nederlandse Unleashed show van 2012 binnengehaald. Death metal victory!

Kontrust

Kontrust is een rijzende ster in de rock- en metalwereld, die zich het best laat omschrijven als een kruising tussen Guano Apes en Rammstein. Met de catchy hit ‘Bomba’, die in Nederland airplay heeft gekregen door 3FM-DJ Eric Corton, heeft de band internationaal hoge ogen gegooid. De heren en dame overtuigen vriend en vijand op elk festival en in elke zaal waar ze spelen. In Nederland was de band onder andere al te zien op het Zwarte Cross festival en in zalen als 013, Melkweg, Effenaar en Bibelot. Nu dus op BOA!

Peter Pan Speedrock

De organisatie van Baroeg Open Air heeft het al diverse keren geprobeerd, maar het is dit jaar voor het eerst gelukt: Peter Pan Speedrock speelt op BOA! Speedrock is een door het Eindhovense drietal zelf geïntroduceerde muziekstijl, die beïnvloed is door punk, hardrock, rockabilly en metal. Dit zal dus bijzonder veel BOA-bezoekers aanspreken. Zal Peter Pan’s mascotte Dikke Dennis vandaag ook van de partij zijn en zal hij zich weten te gedragen als een gentleman? We gaan het meemaken!


Schoppen Aas (Ongecensureerd) door andrebroens

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Melechesh

De oorspronkelijk uit Jeruzalem afkomstige black / thrash metal band Melechesh heeft tegenwoordig deels Rotterdam als uitvalsbasis, waardoor de heren op BOA min of meer een thuiswedstrijd spelen. De band rondom zanger / gitarist Ashmedi bracht eind 2010 met ‘The Epigenesis’ een dijk van een nieuw album uit, dat wereldwijd zeer goed ontvangen werd. Melechesh maakt geen standaard black / thrash metal, maar mixt de stijl met Mesopotamische en Sumerische elementen. Dit moet je gezien hebben!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Karma to Burn

Dit Amerikaanse trio behoort al een tijdje tot de meest toonaangevende namen binnen het stonerrock / ‘desertrock’ genre. De muziek van Karma To Burn is beïnvloed door stijlen als psychedelische rock, bluesrock, heavy metal en doom metal; net als bij een band als Kyuss is het ‘zompige’ gitaargeluid hierbij zeer kenmerkend. Karma To Burn heeft lange tijd alleen maar instrumentaal werk uitgebracht, maar op latere platen maakt de band ook gebruik van zanglijnen. Mis deze band niet!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Do or Die

Do Or Die draait draait al sinds 1999 mee in de Europese hardcore / metalcore scene en behoort tot de belangrijkste bands van de Benelux. De heren deelden in het verleden al het podium met bands als Hatebreed, Agnostic Front, Pro-Pain en Biohazard. Verwacht een energieke show, waarbij enthousiasme en agressie worden gekoppeld aan een flinke dosis speltechniek.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Furyon

Wat goed is, komt snel. In het eigen Engeland wordt Furyon na één album al gezien als ‘the next big thing in (hard)rock en metal’, terwijl de band ook internationaal alleen maar positieve kritieken krijgt. Doordat de heren stijlen als progressieve rock, classic rock, hardrock en heavy metal met elkaar combineren, spreekt hun muziek een zeer breed publiek aan. Zorg dus dat je op tijd bent vanmiddag en laat je verrassen!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Honky

Deze uit Austin / Texas afkomstige band werd in 1996 opgericht door Jeff Pinkus, de bassist van Butthole Surfers. Honky staat sinds die tijd voor rock ’n roll / sleaze rock die recht uit het hart komt. Het trio was al eens op tour met bands als Nashville Pussy, the Reverend Horton Heat, Fu Manchu en Down. Op het moment reist de band met Karma To Burn en Peter Pan Speedrock door Europa. Klinkt als: een sleazy versie van ZZ Top!

Talent stage

DieselBurner is een heavy rock / stoner band, die ontstaan is uit de band Viral. Onder die naam traden de heren al eens op in Baroeg, tijdens het stoner rock festival ‘Rising Magma’. Opener van die avond was de toen nog onbekende band De Staat.
Twice The Same en Liar’s Dice zijn geselecteerd door de Popunie. De jonge band Twice The Same, die dit jaar finalist was van de High School Music Competition, maakt een combinatie van punkrock, funk en metal. Het Rotterdamse Liar’s Dice speelt goudeerlijke rock ’n roll.
Rock Central is een muziekcoachingsproject van SKVR en Baroeg, dat zich specifiek richt op alternatieve gitaarmuziek. Vanuit Rock Central spelen er 2 bands op de Talent stage, de rock / metal band Combustion en de death / thrash metal band Diatryma.

 146 total views,  2 views today

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites