Ruimtereis

Een spannende en leerzame escaperoom voor de bovenbouw van de basisschool.

Tijdens een thema over de ruimte, hebben de cultuur-leerkrachten van de jenaplanbasisschool Laetare in Lelystad een digitale escaperoom gemaakt, met veel filmpjes en puzzels.

Allereerst is een escaperoom erg motiverend voor de leerlingen. Het is dan ook een activerende werkvorm bij uitstek. Het wordt gamification genoemd. Terwijl de leerlingen spelen, leren ze de inhoudelijke stof die in puzzels verwerkt zit. Het is een goed motiverende activiteit om een thema aan te bieden.

Ten tweede is een escaperoom een plek waar kinderen fouten mogen maken. Ze puzzelen en moeten leren doorzetten om achter de oplossing te komen. De intrinsieke motivatie komt boven drijven en vaak stimuleert dat andere leerlingen om ook harder aan de slag te gaan en meer uit zichzelf te willen halen.

Hier vind je de escaperoom “RuimteReis“.

Zo af en toe blijft een fout antwoord in het geheugen van de device zitten, waardoor ook het goede antwoord niet meer lijkt te werken. In dergelijke gevallen is het handig om het scherm te verversen (F5 op Windows-computers).

Veel plezier.

Een andere digitale escaperoom vind je hier: “KunstDetective“.

Januari 2023

Loading