De Parel van Exloo

Op zijn vakantiebestemming schilderde André vrolijke werken, die erg goed vielen.

Met zijn gezin had André een knus Drents boerderijtje geboekt als vakantiebestemming. Maar door onverwachte wending, kregen ze (in overleg) in plaats daarvan een soort trouwlocatie annex conferentiecentrum aangeboden: “De Parel”. Het had tien royale hotelkamers, een riante keuken, een balzaal met veel tafels en luxe zitjes, een theatrale trap en zelfs een lift. Belachelijk groot en luxe voor het drietal, maar voor één keer toch ook wel een leuke ervaring.

Naast de uitstapjes en het samen relaxen, had André ook tijd om even te schilderen. Elk jaar nam hij wel iets mee op vakantie om werken mee te kunnen maken. Dit jaar waren het papieren vellen van 50 bij 65 cm, verf, kwasten, rollers, spuitbussen en enkele sjablonen.

Door al die uitstapjes in het Drentse landschap en de kennismaking met de Drentse geschiedenis en cultuur, was er inspiratie genoeg. Hij koos elementen uit het geheel, transformeerde ze naar zijn eigen stijl en zette het op doek.
Hij had een eigen klaptafeltje meegenomen en helemaal ingepakt met vuilniszakken. Met zijn schort voor, zocht hij buiten een fijne plek om bezig te zijn.

Het was heerlijk ontspannend. Er kwamen vier vrolijke werken uit, helemaal in zijn eigen kleurige stijl.

Toen de eigenaar van “De Parel” de werken zag, werd hij enorm enthousiast. Hij heeft ze gekocht, om ze op te hangen aan de witte muren in het gebouw.
Voor de foto hebben we ze even met plakband vastgezet. Maar er komt nog een fraaie lijst omheen.

Loading