Gekaderde emoties

Het begon allemaal in een relax-vakantie.
Natuurlijk gaat de krat met verf mee naar het vakantiehuisje. En enkele spuitbussen, kwasten, sjablonen en andere benodigdheden. Ook gaat er een grote map met vellen mee van 50 bij 65 cm. Toch heb ik me dit jaar beperkt tot het A4-tje. Ik heb flink wat gezichten (portretten) op A4-tjes geschilderd. Maar daar heb ik naast schilderen ook vaak gebruik gemaakt van collage- en fotokopieertechnieken.

Niks kan zo ontspannend werken als schilderen tijdens je vakantie. Dan is het immers echt pure ontspanning. Geen werk of opdracht of ‘verplichte’ hobby, Maar gewoon volledig relaxen.

Elk jaar leg ik mezelf wel een aantal beperkingen op. Maar dat is vooral ingegeven door de hoeveelheid beschikbare ruimte in de auto. Er moet immers nog meer mee. Zo heb ik wel eens heel kleine tubetjes verf meegenomen, waardoor je automatisch niet op grote vellen kunt werken, omdat je daarvoor te weinig verf hebt.

Dit jaar heb ik me toegelegd op de A4-tjes. Helaas bedacht ik me dit pas op het vakantie-adres, waardoor ik dus wel een giga-map met grote vellen in de kofferbak had. Ook heb ik velletjes meegenomen waarop ik tijdens andere projecten al eens op begonnen was, maar die daarna verdwenen omdat ze niet voldeden. Die kwamen nu dus mooi van pas.

Zo’n jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie met o.a. portretten. Deze vakantie heb ik die voorliefde voor gezichten voortgezet en heb ik me laten overvallen door lekker guitige koppies.

Op de foto zie je dat ik graag met een aantal werken tegelijk bezig ben. Dat is handig omdat ik dan eerst alles met één kleur kan doen om daarna de gereedschappen goed schoon te maken. Het blijft behelpen, wat dat betreft. Maar dat heeft dan ook wel weer zijn charme.

Na de vakantie kreeg het een vervolg. Dagelijks postte ik een werk op facebook en instagram. De schilderijen zijn uiteindelijk allemaal ingelijst achter glas. De lijstjes zijn (meestal) in twee kleuren gespoten.

Loading