The Colorfield Performance

Dit grote Land-Art project is een initiatief van beeldend kunstenaar Dirk Hakze. Diverse kunstenaars vormen een krachtige markering in het landschap. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. In deze gezamenlijke kunstmanifestatie blijft de individuele kunstenaar herkenbaar. Op donderdag 1 juni zal vAnDré zijn bijdrage leveren.

Er komen zo’n 500 panelen in een langgerekte ellips van 55 x 144 meter te staan. De kunstwerken zijn elk 1,22 meter in het vierkant en moet in één dag ter plekke vervaardigd worden. De kleur zwart mag niet gebruikt worden. Dit gaat zich in het kleurenveld (volgens de bedenker) namelijk als een dode pixel gedragen.

The Colorfield Performance 2023 is van 3 mei tot 2 oktober te bezichtigen. Elke dag van 9:30 uur tot 19:30 uur. Vanaf 1 september zijn alle werken ook daadwerkelijk geschilderd. De locatie WAS bij Kasteel Montfort in de gemeente Roerdalen (Limburg), maar er wordt naarstig naar een betere locatie gezocht.

Klik hier voor meer informatie.

Loading