Castlefest 2015

LISSE – Een record aantal van ruim 35.000 bezoekers kwamen in het weekend van 30 juli t/m 2 augustus 2015 naar Castlefest bij Kasteel Keukenhof in Lisse.

“Wij vinden kwaliteit belangrijker dan aantallen”, zegt organisator Mark van der Stelt. Juist die verscheidenheid, die sfeer, is de kracht van Castlefest, stelt hij. “,Je kan jezelf zijn en wordt niet veroordeeld. Je kunt je kleden zoals je dat zelf wilt.”

“Het voelt als thuiskomen, “zeggen veel bezoekers. “Iedereen is in deze andere wereld gelijk.”

Een lange rij mensen staat voor een rieten beeld, een man en vrouw die elkaar omarmen. Het is de Wickerman, een van de tradities van Castlefest. Nog een uur en dan gaat het ‘symbool van de liefde’ in vlammen op. Er worden offers gebracht. Het is een emotionele plek. Ook voor Van der Stelt was de verbranding van de Wickerman een emotioneel moment. “Het is een heel oud ritueel dat al in de ijzertijd door de Kelten werd gedaan.”

Castlefest 2015, het jaarlijkse Middeleeuwse, paganistisch, gothic en fantasy festival is drie dagen lang het toneel van ridders, pagans, goblins, narren, elfen, heksen en jonkvrouwen. Met straatacts, kraampjes, live muziek en vooral veel (verklede) bezoekers en een zeer gezellige, bijzondere sfeer. Dit keer heeft vAnDre weer veel bands vastgelegd.

 

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Loading