Expo in de “Abel Tasman”

Op 17 en 18 december: Expositie in het schip: “Abel Tasman” in Bataviastad, Lelystad tijdens de Winterfair.
Zaterdag van 11.00 uur tot maar liefst tot 21.30 uur in de avond. Zondag van 11.00 tot 16.00 uur.
Althans … Dat was de bedoeling.

Lees onder de foto’s en de filmpjes wat Kees Bakker hierover schrijft (in de Flevopost van 21 december 2011 en op weblog “stationsplein 180”). Daarna volgt een toelichting van André.


“Al na een paar uur op zaterdag wer het evenement afgeblazen. Dat leide bij zowel bezoekers als standhouders tot de nodige chagrijn. Officiële reden voor het afblazen was het weer, maar dat viel juist reuze mee. De hele week door hadden allerle organisatoren van evenementen in Flevoland al te kennen gegeven in verband met de slechte weersverwachtingen die evenementen af te gelasten, maar de Winterfair hoorde daar niet bij. Toen de storm uitbleef, leek zij het gelijk aan haar zijde te hebben.

Nu kan het aan de kust flink waaien, maar dat weet je van tevoren. Het is bovendien en evenement in de staart van de herfst, met de winter voor de deur, dus hou je wel rekening met slechte weersomtandigheden. Zou je zeggen.
(…) In Nederland stikt het van de kerstmarkten. Waarom zou dat hier niet kunnen? Het slechte weer werd als reden opgevoerd voor het afblazen, maar volgens enkele standhouders had het ook te maken met gebruik aan publieke belangstelling, en het feit dat enkele standhouders in verband met de weersverwachting helemaal niet kwam opdagen. Als het weer de boosdoener was, had men er beter aan gedaan de Winterfair ruim van tevoren af te blazen (…)
Half december kun je regen, sneeuw en wind verwachten. Richt het evenement daarop in, en er is geen vuiltje aan de lucht.”
Kees Bakker

Artifest had de kunstenaars ‘onder beheer’.
En toen Winterfair al lang en breed aan het inpakken was, vroeg Artifest wat de kunstenaars wilden.  De posters in Bataviahaven lieten inmiddels overduidelijk  zien dat het Winterfair gecanceld was. Maar Artifest maakte zèlf geen keus. Toen de kunstenaars na nog eens twee uur zonder bezoekers achter hun overdekte maar steenkoude en nauwelijks verlichte kraam stonden, besloten zij zelfstandig af te blazen. In de Abel Tasman was het goed toeven. Het was er warm en gezellig. Maar de vier kunstenaars aldaar konden onmogelijk met z’n vieren een Winterfair waarmaken die was aangekondigd met wel 46 kramen, priksleehelling, kunststofijsbaantje, horecapleintje, muziek en vuurkorven. Uiteindelijk besloot Artifest toch maar om de knoop door te hakken en ook voor de kunstenaars de Winterfair af te blazen.
Zelf had ik (voor het duurbetaalde stageld) best op deze toplocatie willen blijven. Wat een prachtige plek om inspiratie op te doen en te scheppen. Maar helaas…
André Broens

Bezoekers: 990 totaal,  2 vandaag

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites