Corneel Oorverdovend

Poppodium Corneel in Lelystad kwam dit weekend met “Oorverdovend”; drie bands uit drie verschillende hoeken van het metal-universum. Heerlijk!

TerraDown mocht de avond aftrappen. Als winnaar van Metal Battle (2019) mochten ze optreden bij Wacken Open Air. Ik heb ze dat jaar zeker drie keer zien optreden (TattooFest Open Air in Nijverdal, Occultfest en Baroeg Open Air). Ik ben vooral onder de indruk van het gitaarwerk. Het is mooi om te horen en vooral ook te zien hoe de jonge gitaristen veelvuldig de meest strakke riffs neerzetten.
De band speelt een mix van diverse genres, zoals heavy metal, melodeath, (punk)rock, alternatieve metal en trash. Ik hoor de ene keer hun voorliefde voor Amon Amarth of Gojira, de andere keer denk ik meer aan Lamb of God of heel misschien Metallica.
Bas en drum zijn ontzettend strak en degelijk, ondanks het hoge aantal tempowisselingen. De ruwe vocals passen hier voortreffelijk.

Hesken was de tweede band van de avond; een band uit Zwolle. Hesken speelt progressieve metal. Ze lijken geïnspireerd door bands als Gojira, Opeth, Thy Art Is Murder en Tool. De frontman heeft een enorm sterke invloed op de band. Zijn geweldige gitaarwerk en heftige vocalen geven de band zijn eigenheid.

Opium Deathsticks was de hekkensluiter deze avond. Deze band won de metal battle van 2024. In augustus zullen zij op Wacken Open Air staan. De vijf leden van de band komen uit Urk. Ze spelen stevige groove / nu metal met harde vocals. De muziek van deze band lijkt geïnspireerd door bands als Slipknot, Korn, Soulfly & System Of A Down.

Loading