Waarom film en video?

Hoe oud was hij? Een jaar of 12? Zijn vader kreeg een super-8 filmcamera. André mocht er mee filmen en raakte helemaal in de ban van de film. Van zijn eerst verdiende vakantiegeld kocht hij een Canon super8-filmcamera. Een filmpje van zo’n 3 minuten kostte iets van 25 gulden. Al zijn geld ging er aan op.

De komst van de video maakte het filmen goedkoper. Met kleinere camera’s en handige editsoftware is het veel en veel makkelijker geworden. Maar de eisen liggen ook hoger nu. Hij heeft veel geleerd van de super-8 filmpjes.

vier camera-registratie

Deze foto komt uit een vier-camera-registratie van een live optreden van de Lelystadse formatie BLACK ROSES, waarin zijn zoon Tom speelt. Voor de Zweedse heavy-metal formatie Hysterica heeft hij meegewerkt aan hun DVD. Voor de Duitse performing-group Las Fuegas (vlammen, glas en dansen) heeft hij meegewerkt aan hun promotiefilm. Voor een Nederlands bedrijf heeft hij een award-winnende commercial gemaakt. De filmpjes van een keltisch concert van Omnia in het Dordrechtse Bibelot hadden op YouTube in enkele dagen zo’n 6000 hits.

Verder heeft hij gefilmd voor KISS on the Rocks (de Nederlandse cover-Kiss), Van Katoen (Nederlands bekendste punkband), Goddess of Desire (Metalband met eigen wereldwijde merchandise webwinkel), Sodomy and Lust, Re-Fine, Distortion, Necromortica, Fake Freedom en tijdens diverse (muziek)feesten zoals Fairy Ball III, AaltjesRock, Necroses Feast, Mystic Fair, LelystArt, Flavourland, PopAvond, Metal Beattle, sCoolBands.

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites