Wat maakt iemand een jonge kunstenaar?

SCHILDEREN
André begon in 2008 met schilderen. Zijn werk is kleurig en nodigt uit tot reageren. Halverwege 2009 begint hij te exposeren en te verkopen. Vanaf 2010 ´hangt´ hij permanent in een galerie en verzorgt hij ook volop tijdelijke expo’s.

KINDEREN
Hij geeft les aan kinderen en probeert ze creativiteit en zelfvertrouwen te geven. Op hun beurt inspireren kinderen hem.

Al jaren maakt hij films; alleen, in groepen en op school met kinderen. Een animatiefilm die hij (in 2007) met kinderen maakt, heeft in no-time meer dan 150.000 hits op YouTube. De film komt herhaaldelijk op de StreetCaster (een megagroot scherm in de stadskern) en valt bij Kennisnet in de prijzen.

VIDEO-ART
Vanaf eind 2009 nemen de video-art-projecten toe. Een clip met Henk Westbroek (“Satanklaas, je kent hem wel”) heeft al snel 100.000 hits op YouTube. De Satanklaas-speelfilm komt er aan.

De Zweedse metalband Hysterica wil dat jaar André’s medewerking voor een dvd. De Zwitserse performersgroep Las Fuegas wil zijn medewerking voor reclamefilmpjes. Zijn commercial voor een Nederlands bedrijf wint een Nederlandse ‘Oscar’. Begin 2010 maakt hij voor de Atelierroute Lelystad een korte film over kunstenaars en hun passie. En er staat nog veel op stapel.

PROCES
Het werk van André is flitsend en kleurrijk. Hij heeft iets te vertellen en doet dat via schilderijen en video-art. Hij laat zich uitdagen; houdt niet van herhaling van zetten, maar wil ontdekken en leren.

Elk werk vergt veel voorbereiding. Schetsen, studies, informatie verzamelen. Hij richt zich erg op het eindresultaat, maar vind het proces zeker zo boeiend.

Dát alles maakt hem een jonge kunstenaar!

  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • MySpace
  • Live
  • Add to favorites